- Strona główna
- Sklep
-
Sklep
-
Sery krowie
-
Sery owcze
-
Elita Serów 4 smaki
- Wyselekcjonowane: 2 smaki sera krowiego i 2 smaki krowich Serów Prezesa, w tym jeden ok. 2-letni (10)
- Wyselekcjonowane: 1 smak sera krowiego, 1 smak sera owczego, 2 smaki krowiego Sera Prezesa, w tym jeden ok. 2-letni (20)
- Wyselekcjonowane: 1 smak sera krowiego, 1 smak sera owczego, 1 smak krowiego Sera Prezesa oraz 1 smak owczego Sera Prezesa (23)
- Wyselekcjonowane: 1 smak sera krowiego, 1 smak sera owczego i 2 smaki Serów Prezesa: 3-letniego krowiego i dojrzałego owczego (brak)
-
Sery krowie
- Historia
- O serach
- Kontakt
- Sklepy stacjonarne
-
- Sery krowie
- Sery owcze
- Elita Serów 4 smaki
- Wyselekcjonowane: 2 smaki sera krowiego i 2 smaki krowich Serów Prezesa, w tym jeden ok. 2-letni (10)
- Wyselekcjonowane: 1 smak sera krowiego, 1 smak sera owczego, 2 smaki krowiego Sera Prezesa, w tym jeden ok. 2-letni (20)
- Wyselekcjonowane: 1 smak sera krowiego, 1 smak sera owczego, 1 smak krowiego Sera Prezesa oraz 1 smak owczego Sera Prezesa (23)
- Wyselekcjonowane: 1 smak sera krowiego, 1 smak sera owczego i 2 smaki Serów Prezesa: 3-letniego krowiego i dojrzałego owczego (brak)
- Sery krowie
Sery owcze dojrzewające do 1 roku
To nasz główny produkt, nasz „klasyczny ser owczy”, półtwardy do twardy z ciekawym smakiem i jak zawsze u nas innym dla każdej partii sera. Ta zmienność smaków to jednocześnie koszt i zaleta jaką płacimy za całkowicie naturalny cały proces powstania sera.
Ser młody, dojrzewał najczęściej około 5 miesięcy, z wyczuwalną nutą świeżej śmietanki.
Ser młody lub starszy, ale zawsze łagodny, o zrównoważonej szerokiej gamie smaków.
Sery owcze dojrzewające powyżej 1 roku
Sery te w czasie długiego dojrzewania nabrały „charakteru”, intensywnego zapachu i smaku, zmieniły strukturę na twardą często krystaliczną oraz przybrały ciemniejszą, najczęściej bursztynową barwę.
Ser twardy, często o strukturze krystalicznej i pięknej niemal łososiowej barwie.
Owcze Sery Prezesa
Najciekawsze sery o pełnych, niemal doskonałych, intensywnych smakach, o wyjątkowej, szerokiej zharmonizowanej gamie odczuć z pięknym finiszem, a nuta niepowtarzalna z unikalnym „smaczkiem" Prezesa.
Ser najczęściej silnie dojrzały, twardy, często o strukturze krystalicznej, smak pełny intensywny, czasem nawet pikantny, barwa często przyciemniona – żółta przez łososiową do słabej czerwieni, najczęściej dojrzewał do 2 lat.
Ser pięknie dojrzały o smakach zharmonizowanych wyraźnych, ale nie agresywnych, z finiszem pełnym subtelności.
Ser twardy, w strukturze, zapachu i smaku niemal doskonały, smak szeroki pełny z niepowtarzalną gamą odczuć i niezapomnianym finiszem – „smaczkiem” Prezesa.
© 2021 Copyright by Prawdziwe Jedzenie sp. z o.o. Realizacja: Internet Arts